A harminc évet ünnepeltük Nyírbátorban

A harminc évet ünnepeltük Nyírbátorban

Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte a Nyírbátori Lions Club.

A Lions Clubs International nemzetközi szinten működő jószolgálati szervezetet Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. Melvin Jones egy sikeres tőzsdei ügynök, valamint a Chicagói Üzleti Kör titkára volt. Azt vallotta: sokkal sikeresebb lehetsz a saját üzleti vállalkozásodban, ha elkezded mások önzetlen segítését, és ezt a segítő karitatív támogatást egy szervezeten belül valósítod meg. Dallasban elfogadták, hogy az oroszlán legyen a klub jelképe, valamint azokat az alapelveket, amelyek a mai napig érvényesek. Közös a jelszavuk mindenhol a világon: We Serve, vagyis Szolgálunk.
Megalakulása óta a világ több mint 200 országában van jelen, a 46 ezer klubban közel 1,35 millió tagot számlálnak. A 46 ezer klub egyik a nyírbátori, amit 3 évtizede alapítottak. A napokban egy nagyszabású rendezvény keretein belül ünnepelte a jubileumot a Nyírbátori Lions Club. A program előtt ünnepi klubülést rendeztek, melyen részt vett Koncsik István kormányzó is.
A Csekő Kávéház és Étteremben a klub egykori és jelenlegi tagjai közös ebéddel kezdték a nosztalgiázást. A jelenlévők meghallgathatták Máté Antal polgármester köszöntőjét. Vígh Béláné, a Nyírbátori LC jelenlegi elnöke is üdvözölte a megjelenteket.

Az Első Nyíregyházi Lions Clubot dr. Chrabák László, Cidor Mihály, Lipták Lajos és feleségeik képviselték.
Az este jótékonysági programmal folytatódott a Nyírbátori Kulturális Központban, ahol Buzogány Béla Színháza előadásának tapsolhattak. A befolyt összeget a fogyatékkal élők otthoni ápolásának támogatására fordítja a klub. Ladányi Tóth Lajos


Képgaléria

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.Adószámunk:

Számlaszám:


cím: ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba